kloon

Zoals bewegen is voor het lichaam, zo is meditatie voor de geest. In onze drukke en competitieve wereld helpt meditatie om persoonlijke balans en rust te vinden. Meditation for Everyone werkt nauw samen met de outreachprogramma’s van WCCM.

Mediteren is zich dagelijks richten naar de zon en zich door de zon laten opwarmen om zo zelf meer en meer op die zon te gelijken en warmte uit te stralen naar anderen. 

Mediteren redt de wereld?

In onze drukke en competitieve wereld helpt meditatie om persoonlijke balans en rust te vinden. Wie sporadisch mediteert vindt tijdelijke rust in zijn onrust. Wie regelmatig mediteert maakt contact met zijn innerlijke bron van goedheid, liefde en authenticiteit. Je wordt minder geleid door je impulsen en emoties en neemt heldere beslissingen die goed zijn voor jezelf en je omgeving. Wie leeft vanuit die goedheid kan niet anders dan die goedheid verspreiden en de wereld beter maken.

Als centraal beeld gebruiken we een zonnebloemenveld. Wie zich dagelijks richt naar de zon, wordt zoals de zon. Door dit samen met anderen te doen houden we het vol en voelen we ons steviger. Eén zonnebloem heeft het hard te verduren door weer en wind, maar een veld zonnebloemen richt zich samen stevig naar de zon.