Samen met bewoners

Bewoners met een grotere kwetsbaarheid roepen op tot stilte en verinnerlijking. Ze helpen me om contact te maken met mezelf en leiden me vanzelf naar de meditatie. Door samen met hen te mediteren bouw ik een diepere band op. Zij motiveren mij.
Maria

Samen met bewoners

Vaak zijn het de mensen met een grotere kwetsbaarheid omwille van ziekte of ouderdom die oproepen tot de kern van het leven. Samen met hen mediteren, maakt meditatie veel eenvoudiger. Samen stil zijn, smeedt nieuwe banden. Hun stilte roept op om mee stil te zijn.

Mediteren in De Ark

Vanuit mijn ervaring in De Ark, een internationale leefgemeenschap voor mensen met en zonder verstandelijke beperking, weet ik dat het vaak de mensen zijn met een grotere kwetsbaarheid die oproepen tot verstilling, onthaasten en verdieping. De Ark Internationaal werkt structureel samen met WCCM Internationaal om het samen mediteren, over de grenzen van hulpvrager en hulpverlener heen, ingang te doen vinden.

Mediteren met bejaarden, mensen met een beperking, mensen met psychiatrische problematiek,…

Meditation for Everyone biedt programma’s aan om te mediteren samen met hun doelgroep. Afhankelijk van de wensen en noden van personeel en bewoners wordt gekeken wat de beste vorm is.