Vitamine-M22 voor de zorg of op school

Vitamine-M22 voor de zorg of voor leerkrachten

Ik zet me dag en nacht in voor onze kwetsbare bewoners. Ik doe het met heel mijn hart, maar soms is het me teveel. Wie zorgt voor de zorgenden? Met ‘Vitamine-M22 voor de zorg’ word ik door mijn werkgever 22 dagen aangemoedigd om stil te vallen, te mediteren en niet ontmoedigd te geraken in mijn job. Je voelt Anja’s jarenlange ervaring in de zorg als ze over meditatie spreekt.

Inge, verpleegster

Vitamine-M22 voor de zorg of op school

Wie zorgt voor de zorgenden en de leerkrachten?

Je bent directeur van een school of een zorginstelling en bent bekommerd om je medewerkers. Zij geven zich dagdagelijks 100% voor je cliënten of leerlingen. De extra druk, angst en stress die corona met zich meebrengt, weegt soms door. Hoe kan jij zorg voor hen dragen zodat ze het volhouden?  ‘Vitamine-M22 voor de zorg of op school’ is een vitaminekuur waarbij medewerkers/leerkrachten gedurende 22 dagen de kans krijgen om rust te vinden en veerkracht op te bouwen in verbinding met zichzelf en anderen.

 No-nonsense meditatie aanpak

Meditatie helpt om de verbinding met jezelf en je omgeving te herstellen en meer te leven vanuit je innerlijke kracht. Met ‘Vitamine-M22 voor de zorg of op school’ maak je op een no-nonsense stijl kennis met meditatie, word je dagelijks geprikkeld even stil te vallen, leer je mediteren en kom je meer te weten over de wetenschappelijke inzichten over meditatie. We geven je tips over hoe jij zorg voor jezelf én anderen kan dragen. We bouwen de meditatiepraktijk stap voor stap op op jouw ritme.

Vitamine-M22 gedurende 22 dagen

Tijdens deze 22 dagen krijg je:

 • 3 online contactmogelijkheden met de andere deelnemers (uur tot anderhalf uur) met
  • Inhoudelijke input vanuit wetenschappelijk inzicht, elementen uit wijsheidstradities, good practices en inspirerende video’s.
  • Tips en tricks om te leren mediteren
  • Meditatiemoment
  • Kans om vragen te stellen en uit te wisselen met de andere deelnemers
 • 22 dagen onbeperkte toegang tot het lesmateriaal
 • 22 dagen een meditatievitamine met tips om op het werk te gebruiken, een wetenschappelijk weetje, cartoons en inspirerende gedachten
 • Boek vol meditatievitamines om verder te gebruiken (te downloaden)
 • Een individueel gesprek op aanvraag
 • Je kan altijd aansluiten op de donderdagavond open online meditaties. Meer info hier.

Voor medewerkers en managers in de zorg

‘Vitamine-M22 voor de zorg of op school’ is een programma op maat voor personeel in zorgorganisaties (bv. ziekenhuis, WZC, voorziening) en leerkrachten op school. Interesse? Stel het voor aan je directie! Uiteraard mag je als directie ook deelnemen aan het programma. Naast de 22 meditatie-impulsen, zijn er 3 contactmogelijkheden met de andere deelnemers van jouw zorgorganisatie of school. Deze contactmomenten gebeuren omwille van corona enkel online.

Boek ‘Goed werk’

‘Vitamine-M22 voor de zorg of op school’ is gebaseerd op het boek ‘Goed werk. Hoe meditatie je persoonlijk en professioneel leven verandert’ van Laurence Freeman, wereldleider van WCCM. Het boek is een handboek voor CEO’s die meditatie willen introduceren op de werkvloer.
Aangevuld met wetenschappelijk onderzoek en good practices vormt ‘Vitamine-M22 voor de zorg of op school’ een perfecte teaser om te leren mediteren en het vol te houden in de zorg.

Kostprijs en meer info

Vanaf € 22 per deelnemer. Samen kijken hoe we het initiatief in jouw organisatie of school bekendheid kunnen geven (bv aangepaste folder, filmpje,…) en spreken we de contactmomenten af. Meer info bij Anja T’Kindt, anja@inspiratiekaravaan.be of 0495/48 96 27.

Onze inspiratiebronnen 

Door je brein anders te leren gebruiken, het te herprogrammeren en bepaalde delen meer te ontwikkelen, kies jij er eigenhandig voor om gelukkiger te zijn.
Steven Laureys, Het no-nonsense meditatieboek. Over hoe bewust zijn je mentale en fysieke gezondheid kan versterken

Leren mediteren gaat in wezen meer over ervaring dan over theorie. Het is goed werk omdat het het beste naar boven weet te halen in degene die het uitvoert en dat blijvende vruchten draagt voor wie erdoor beïnvloed wordt.
Laurence Freeman, Goed werk. Hoe meditatie je persoonlijk en professioneel leven verandert

Dr Barry White, Contemplative Medicine & Healthcare. Research program. (https://vimeo.com/219452144)

Otto Scharmer, Theorie U. Leiding vanuit de toekomst die zich aandient.

Cartoons van Leunig
Michael Leunig is een Australisch cartoonist, dichter, artist en cultuurcriticus bekend om zijn scherpe maatschappijanalyses in zijn eenvoudige cartoons. Hij slaagt er als geen ander in om het innerlijk van de mens in enkel eenvoudige tekeningen in beeld te brengen.