Vitamine-M22

Vitamine-M22, 22 Moments of Meditation

 

Vitamine-M22 was voor mij een eerste experiment met meditatie. Ik merk dat ik me nu minder laat meeslepen door mijn angst rond corona. Elke dag vijf minuutjes vinden is me bijna gelukt. De webinars gaven me inzicht in wat meditatie met mijn brein doet. Mediteren ga ik zeker blijven doen.

Katrien

Vervreemding van jezelf en de wereld

De coronacrisis zorgt voor een vervreemding van jezelf en je wereld. Door onze bubblecultuur en de voorlopigheid van maatregelen krijg je vaker het gevoel te leven in een surrealistische wereld. Door de vele zoommeetings heb je minder echt contact met je collega’s en jezelf. Een niet-aflatende stroom aan prikkels overvalt je. Rust en verbinding vinden met jezelf in deze onzekere en veranderende wereld is een hele uitdaging. Een dagelijkse dosis Vitamine-M22, 22 Moments of Meditation, helpt om gezonder door het leven te gaan.

No-nonsense meditatie aanpak

Meditatie helpt om de verbinding met jezelf en je omgeving te herstellen en meer te leven vanuit je innerlijke kracht. Met Vitamine-M22 maak je op een no-nonsense stijl kennis met meditatie, word je dagelijks geprikkeld even stil te vallen, leer je mediteren en kom je meer te weten over de wetenschappelijke inzichten over meditatie. We bouwen de meditatiepraktijk stap voor stap op op jouw ritme.

Start dinsdag 1 juni

 

Omdat meditatie vroeger voor mij een zoveelste ‘to do’ was, kwam ik er meestal niet toe. Door de kleine dosissen die door Vitamine-M22 werden aangeboden lukt het me deze keer wèl om bijna dagelijks even te mediteren.

Katrijn

Vitamine-M22 gedurende 22 dagen

Tijdens deze 22 dagen krijg je

 • 22 dagen een meditatievitamine met tips, een wetenschappelijk weetje, cartoons en inspirerende gedachten
 • Boek vol meditatievitamines om verder te gebruiken (te downloaden)
 • 3 online contactmogelijkheden met de andere deelnemers (een uurtje) met
  • Inhoudelijke input vanuit wetenschappelijk inzicht, elementen uit wijsheidtradities, good practices en inspirerende video’s.
  • Tips en tricks om te experimenteren met mediteren
  • Meditatiemoment
  • Kans om vragen te stellen en uit te wisselen met de andere deelnemers
 • 22 dagen onbeperkte toegang tot alle materiaal
 • Een individueel gesprek op aanvraag
 • Je kan altijd aansluiten op de donderdagavond open online meditaties. Meer info hier.

Vitamine-M22

Vitamine-M22 is gebaseerd op het boek ‘Goed werk. Hoe meditatie je persoonlijk en professioneel leven verandert’ van Laurence Freeman, wereldleider van WCCM. Het boek is een handboek voor CEO’s die meditatie willen introduceren op de werkvloer.
Aangevuld met wetenschappelijk onderzoek en good practices vormt Vitamine-M22 een perfecte teaser om te leren mediteren.

Wat nadien?

Wetenschappelijk onderzoek leert ons dat als je iets 66 dagen volhoudt, deze nieuwe gewoonte een automatisme wordt. Mediteren wordt voor jou dan net zo evident als tandenpoetsen. Eens je de gewoonte hebt, kan je zachtjesaan je meditatietijd opbouwen van enkele minuten tot 20 minuten, zonder je te forceren. Net zoals de meeste vitamines volstaat een kleine dosis Vitamine-M per dag om werkzaam te zijn.

Met de Motivatiebarometer helpen we jou om die eerste 66 dagen vol te houden. Meer info vind je hier.

Contactmomenten

Er zijn telkens drie digitale contactmomenten van 1 à 1,5u (maximum). Het lesmateriaal wordt nadien beschikbaar gesteld, ook voor hen die niet konden deelnemen.
De eerstvolgende reeks start 1 juni.

Kostprijs en meer info

Je inschrijving is definitief door een mailtje te sturen naar anja@inspiratiekaravaan.be en € 22 te storten voor ‘Vitamine-M22’ op IBAN BE52 0636 5117 7809 met vermelding van jouw naam.
Meer info bij Anja T’Kindt, anja@inspiratiekaravaan.be of 0495/48 96 27.

Onze inspiratiebronnen 

Door je brein anders te leren gebruiken, het te herprogrammeren en bepaalde delen meer te ontwikkelen, kies jij er eigenhandig voor om gelukkiger te zijn.
Steven Laureys, Het no-nonsense meditatieboek. Over hoe bewust zijn je mentale en fysieke gezondheid kan versterken

Leren mediteren gaat in wezen meer over ervaring dan over theorie. Het is goed werk omdat het het beste naar boven weet te halen in degene die het uitvoert en dat blijvende vruchten draagt voor wie erdoor beïnvloed wordt.
Laurence Freeman, Goed werk. Hoe meditatie je persoonlijk en professioneel leven verandert

Otto Scharmer, Theorie U. Leiding vanuit de toekomst die zich aandient.

Dr Barry White, Contemplative Medicine & Healthcare. Research program. (https://vimeo.com/219452144)

Cartoons van Leunig
Michael Leunig is een Australisch cartoonist, dichter, artist en cultuurcriticus bekend om zijn scherpe maatschappijanalyses in zijn eenvoudige cartoons. Hij slaagt er als geen ander in om het innerlijk van de mens in enkel eenvoudige tekeningen in beeld te brengen.

Doe je mee aan deze Vitamine-M22-kuur? Stuur me een mailtje om je interesse kenbaar te maken.